Κλιματισμός VRV – VRF

Το πολυζωνικό – πολυδιαιρούμενο σύστημα κλιματισμού μεταβλητού όγκου ψυκτικού μέσου, γνωστό ως VRV (Variable Refrigerant Volume) έχει επιφέρει επανάσταση στην τεχνολογία κλιματισμού των σύγχρονων και παραδοσιακών κτιρίων γραφείων, μονοκατοικιών, πολυκατοικιών, ξενοδοχείων, σε βιομηχανίες, εμπορικά κέντρα κλπ, με υψηλές απαιτήσεις προσφέροντας στους χώρους ψύξη και θερμότητα δίνοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιούνται χειμώνα καλοκαίρι. Το νέο αυτό σύστημα αποτέλεσε την αρχή μιας νέας γενιάς πολυδιαιρουμένων – πολυζωνικών συστημάτων μεταβλητού όγκου ψυκτικού μέσου, VRV, όπου η εξωτερική μονάδα-αντλία θερμότητας μπορεί να συνδεθεί με πολλαπλές εσωτερικές μονάδες μέσω ενός κεντρικού δικτύου ψυκτικών σωληνώσεων.

Δυνατότητες συστήματος VRV

Η εξωτερική μονάδα του συστήματος έχει την δυνατότητα να συνδέεται μέσω ενός ενιαίου συστήματος ψυκτικών σωληνώσεων, ειδικά σχεδιασμένου για την βέλτιστη ροή ψυκτικού, με μεγάλο αριθμό εσωτερικών μονάδων και μάλιστα διαφορετικών μεταξύ τους τύπων. Επιπλέον μόνο οι χώροι που έχουν ανάγκη κλιματισμού δροσίζονται ή θερμαίνονται και το σύστημα μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας σε χώρους που δεν χρησιμοποιούνται με σημαντικά χαμηλότερο κόστος λειτουργίας. Το σύστημα VRV είναι ένα σύστημα που αποτελείται από INVERTER μηχανήματα. Το INVERTER έχει την δυνατότητα όταν η επιθυμητή θερμοκρασία επιτευχθεί, να ελαττώνει σταδιακά την ισχύ του. Μιας χαμηλής ισχύος λειτουργία του κλιματιστικού στα 30 Hz, διατηρεί άνετη θερμοκρασία, αντίθετα με τις συμβατικές μονάδες που ξοδεύουν πρόσθετη ισχύ με τη επαναλαμβανόμενη ON-OFF λειτουργία τους στα 50Hz. Μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στη τεχνολογία INVERTER και ενός συμβατικού κλιματιστικού είναι επίσης η ισχύς και το αμπεράζ κατά την εκκίνηση.

Κλιματισμός VRV - VRF συστημάτων

Το σύστημα κλιματισμού VRV εξοικονομεί ενέργεια με πολλούς τρόπους καθώς επιτυγχάνει:

  • Μείωση της ενέργειας που απαιτείται για τη μεταφορά θερμότητας
  • Αποφυγή της ψύξης ή θέρμανσης που πλεονάζει
  • Προηγμένο σύστημα ελέγχου και υψηλό βαθμό απόδοσης, ιδιαίτερα σε λειτουργία μερικό φορτίο.
  • Ανανέωση αέρα με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και υγιεινότερος κλιματισμός, λόγω της δυνατότητας ρύθμισης της θερμοκρασίας του χώρου και της σχετικής υγρασίας στον αέρα. Έτσι το καλοκαίρι μπορούν να αποφεύγονται τα ενοχλητικά πολύ ψυχρά ρεύματα αέρα και είναι λιγότερη η αφύγρανση, όπως και η περισσότερη σχετική υγρασία τον χειμώνα.
  • Κεντρικό έλεγχο και ενεργειακή διαχείριση κλιματιστικής εγκατάστασης

Με λίγα λόγια Το σύστημα V.R.V. έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Αναλογική λειτουργία (κατανάλωση ανάλογη των εσωτερικών μονάδων που λειτουργούν)
  • Αισθητικό πλεονέκτημα (δεν υπάρχουν πολλές εξωτερικές μονάδες αλλά μόνο μία, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή του κτιρίου ή σε κήπο, σε απόσταση μέχρι και 100-150 μέτρων!)
  • Συνδυασμός οποιωνδήποτε εσωτερικών μονάδων (τοίχου, δαπέδου, οροφής, ψευδοροφής, κασετών κλπ)
  • Δυνατότητα κεντρικού ελέγχου ή και σύνδεσης με υπολογιστή για την παρακολούθηση του συστήματοςNewsletter

Εγγραφείτε τώρα για τη λήψη προσφορών και νέων

Τ.C. Multiklima Engineering Ltd© 2012. All rights reserved. - Powered by Novel Web Designs

Facebook