Κλιματιστικά Inverter

Κλιματιστικά Inverter

Τα κλιματιστικά inverter χάρη στην νέα τους τεχνολογία, στην αρχή λειτουργούν στο 100%, μέχρι να πλησιάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου. Μετά όταν φτάσει στην μέγιστη επιθυμητή θερμοκρασία λειτουργεί ελάχιστα και συνεχόμενα έτσι διατηρεί τα επίπεδα θερμοκρασίας πολύ κοντά σε αυτά που θέσαμε, καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα.

Αυτό το οποίο κατανάλωνε το περισσότερο ρεύμα στην προηγούμενη τεχνολογία των κλιματιστικών δηλαδή στα ON/OFF κλιματιστικά ήταν η εκκίνηση και η επανεκκίνηση της λειτουργίας του κλιματιστικού. Τα παλιά κλιματιστικά λειτουργούσαν στο 100% μέχρι να φτάσουν τη θερμοκρασία που θέλαμε. Μετά έκλειναν και όταν έπεφτε ή ανέβαινε ή θερμοκρασία που τους θέταμε, ξανάνοιγαν στο μέγιστο, καταναλώνοντας πολύ ρεύμα.

Πλεονεκτήματα κλιματιστικών inverter

Καταναλώστε λιγότερο ρεύμα και εξασφαλίστε σταθερότερη θερμοκρασία στο χώρο σας χρησιμοποιώντας κλιματιστικά Inverter.

  • Στατιστικές και έρευνες έδειξαν ότι τα κλιματιστικά inverter ξοδεύουν λιγότερο ρεύμα κατά 35% γιατί η συνεχόμενη συντήρηση της θερμοκρασίας και η συνεχόμενη λειτουργία του κλιματιστικού σε χαμηλές στροφές, έχει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας από το να ανάβει και να σβήνει συνέχεια τις στροφές του.
  • Είναι αρκετά πιο αθόρυβα, επειδή λειτουργούν συνεχόμενα και σε χαμηλές στροφές.
  • Διατηρείται η θερμοκρασία πιο σταθερή και συνεχόμενη στο χώρο, δηλαδή αν έχουμε θέσει το κλιματιστικό σε 25 C, θα κυμαίνεται συνέχεια μεταξύ 24 – 26 C.

Σύγκριση ( εξοικονόμηση ενέργειας) κλιματιστικού inverter με on / off

Μειονεκτήματα κλιματιστικών inverter

  • Είναι ακριβότερα από τα απλά κλιματιστικά (ΟΝ-OFF), αλλά η απόσβεση γίνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος πολύ γρήγορα.
  • Τα inverter έχουν πολλά ηλεκτρονικά γι αυτό και η εγκατάσταση τους πρέπει να γίνεται μόνο από έμπειρους τεχνικούς. Πρέπει να λαμβάνεται εγγύηση ή οποία πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το κλιματιστικό (indoor-outdoor unit) και να είναι ξεκάθαρο απ την αρχή κατά πόσο καλύπτει η όχι η εγγύηση του κλιματιστικού την ηλεκτρολογική του πλακέτα η οποία είναι ευαίσθητη σε υγρασίες και στη σκόνη της ατμόσφαιρας.
  • Πρέπει να είσαστε πολύ προσεχτικοί γιατί στην αγορά κυκλοφορούν διαφορετικοί τύποι inverter κλιματιστικών. Τα δικά μας inverter έχουν πολλαπλά στάδια λειτουργίας τα οποία προσφέρουν μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ κάποια άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά η λειτουργία τους χωρίζετε σε 3-4 step δηλαδή σε 3-4 στάδια με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο οικονομικά στην κατανάλωση ρεύματος.
  • Η εγγύηση λειτουργίας των κλιματιστικών και ιδικά των inverter είναι πολύ σημαντική.Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για τη λήψη προσφορών και νέων

Τ.C. Multiklima Engineering Ltd© 2012. All rights reserved. - Powered by Novel Web Designs

Facebook