Κεντρικό Σύστημα Καθαρισμού

Η  εταιρεία μας ασχολείται με τον σχεδιασμό την προμήθεια και την εγκατάσταση κεντρικών συστημάτων καθαρισμού.


Η κεντρική ηλεκτρική σκούπα είναι ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας, το οποίο κατασκευάστηκε με σκοπό να προσφέρει την μέγιστη καθαριότητα στους εσωτερικούς χώρους, και την βελτίωση ποιότητας του αέρα, δημιουργώντας μια μικρή όαση ευφορίας και ασφάλειας στους χώρους διαβίωσης και εργασίας.

Πρόκειται για ένα σύστημα απόλυτα διακριτικό που αφομοιώνεται πλήρως στον χώρο και το μοναδικό ορατό του στοιχείο είναι οι υποδοχές αναρρόφησης οι οποίες είναι συμβατές με όλες τις διακοσμητικές πλάκες που τοποθετούνται στις πρίζες ρεύματος. Στην περίπτωση ενός παλαιού κτιρίου όπου μπορεί να εγκατασταθούν εξωτερικές σωλήνες, η διάμετρος των σωλήνων είναι μικρή και δεν επηρεάζει την καλαισθησία του χώρου.

Περιγραφή λειτουργίας συστήματος καθαρισμού:

Είναι μια κεντρική μονάδα αναρρόφησης η οποία τοποθετείται σε βοηθητικό χώρο όπως υπόγειο και μηχανοστάσιο, και ενώνεται με εντοιχισμένους σωλήνες, οι οποίοι καταλήγουν σε προεπιλεγμένα σημεία αναρροφητικών πριζών. Με το άνοιγμα της πρίζας ή την τοποθέτηση του ευέλικτου (flexible) σωλήνα στην πρίζα το σύστημα ενεργοποιείται και χάρη στην μεγάλη δύναμη αναρρόφησης οι σκόνες και τα απορρίμματα απορροφούνται και μεταφέρονται μέσω των σωληνώσεων στην κεντρική μονάδα όπου εκεί δημιουργεί το κυκλωνικό σύστημα. Το κυκλωνικό σύστημα είναι ειδικό για να ξεχωρίζει τα συμπαγή απορρίμματα τα οποία καταλήγουν στον σάκο περισυλλογής και τα μικρότερα τα οποία παγιδεύονται σε ένα ειδικό φίλτρο. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε πλήρη καθαρισμό, και αποκλείουμε την επανακυκλοφορία της σκόνης και των υπόλοιπων μικροοργανισμών στον χώρο.

Το σύστημα κεντρικής ηλεκτρικής σκούπας αποτελείται από τα εξής κύρια στοιχεία:

    • Κεντρική μονάδα σε λεβητοστάσιο ή υπόγειο χώρο
    • Δίκτυο σωληνώσεων στους τοίχους, δάπεδα και ψευδοροφές
    • Υποδοχές αναρρόφησης για τον εύκαμπτο σωλήνα και αξεσουάρ κατάλληλα για την επιφάνεια που θα καθαριστεί

Το σύστημα είναι απλό, γρήγορο και ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε στην οικογένεια. Σε μεγάλους χώρους (ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, νοσοκομεία) το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, εξοικονομώντας χρόνο.

Τα πλεονεκτήματα της κεντρικής ηλεκτρικής σκούπας:

Υγιεινό καθάρισμα: κατά την διάρκεια του καθαρισμού η μικροσκόνη και τα μικρόβια δεν επιστρέφονται πίσω στον αέρα του υπνοδωματίου όπως γίνεται με την φορητή ηλεκτρική σκούπα. Διοχετεύονται μέσω σωληνώσεων έξω από τον χώρο που καθαρίζεται. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ένα πιο υγιεινό χώρο χωρίς μικροοργανισμούς που προκαλούν αλλεργίες.

Οικονομικό: εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια στο καθάρισμα.

Μειώνει τη συχνότητα καθαρισμού: καθαρίζοντας με τις συνηθισμένες ηλεκτρικές σκούπες η σκόνη η οποία ανακυκλώνεται στο δωμάτιο, επιστρέφει σε 20 λεπτά πίσω στο πάτωμα και το γραφείο με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να χρειάζονται ξανά καθάρισμα.

Αθόρυβο: Αν και είναι πολύ ισχυρό και η απόδοσή του δεν σταματάει, λόγο του ότι το μοτέρ εγκατασταίνεται στο υπόγειο του κτιρίου, το σύστημα δουλεύει χωρίς να προκαλεί οχληρία στο χώρο, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν οι άνθρωποι κοιμούνται.

Αποδοτικό: λόγο του βιομηχανικού τύπου μοτέρ, φίλτρου και δοχείου καθαρισμού, επιτυγχάνεται αναρρόφηση μεγάλου όγκου αέρα με χαμηλή κατανάλωση, ιδιαίτερα εάν εγκατασταθεί επιπλέον σύστημα αυτόκαθαριζόμενου φίλτρου. Αυτό επιτυγχάνει απόδοση μέχρι και 95%.

Είναι πρακτικό, γρήγορο και ασφαλές: ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να μετακινεί τον εύκαμπτο σωλήνα ο οποίος είναι εισαγμένος στην υποδοχή αναρρόφησης, χωρίς να χρησιμοποιεί πρίζες ρεύματος. Παρέχει ασφάλεια γιατί ενεργοποιείται με τάση 12 volts και όχι 240 volts

Μικρά έξοδα συντήρησης στα εργατικά και αναλώσιμα υλικά (σάκοι απόρριψης, φίλτρα κ.τ.λ): έτσι τα έξοδα συντήρησης του είναι ένα κλάσμα από αυτά της συμβατικής ηλεκτρικής σκούπας.

Απόσβεση της επένδυσης: Σε μεγάλα κτίρια, κάνετε απόσβεση της επένδυσης σας πολύ γρήγορα μειώνοντας τα έξοδα καθαρισμού

Έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με το πιο πάνω σύστημα:

Η Greenpeace τον Μάιο του 2003 παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε διάφορα σπίτια της Ευρώπης τα οποία είχαν μόλυνση που προκλήθηκε από την παρουσία χημικών κατάλοιπων στην σκόνη. Οι μελετητές εξέφρασαν ότι πρέπει να επέμβουμε με όλα τα δυνατά μέσα καθαρισμού αν θέλουμε να μειώσουμε τους κινδύνους για την υγεία μας, και να απαλλαγούμε από την εσωτερική μόλυνση.

Οι αλλεργίες στην σκόνη και τα ακαρέα έφτασαν σε τόσο υψηλό επίπεδο που τα συμπτώματα έγιναν ο λόγος που τα παιδιά απουσίαζαν από τα σχολεία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο τομέας Ρευματολογίας, Αλλεργιών και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια πραγματοποίησε μελέτη για το σύστημα καθαρισμού και την θετική επίδραση που έχει το πιο πάνω σύστημα στην ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και ειδικά σε αυτούς που υποφέρουν από αλλεργίες. Μετά από τρίμηνη διαμονή σε χώρους τους οποίους καθαρίζονταν με κεντρικό σύστημα καθαρισμού, παρατηρήθηκε μείωση στα ρινικά συμπτώματα, ασθένειες, δάκρυσμα και διαταραχές ύπνου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ένα σύστημα καθαρισμού είναι βασικός παράγοντας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες στην σκόνη.

 



Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για τη λήψη προσφορών και νέων





Τ.C. Multiklima Engineering Ltd© 2012. All rights reserved. - Powered by Novel Web Designs

Facebook