Μικρά μυστικά για εξοικονόμηση ενέργειας και για καλή λειτουργία θέρμανσης

Μικρά-μυστικά-για-εξοικονόμηση-ενέργειας-και-για-καλή-λειτουργία-θέρμανσηςΚάθε χρόνο πρέπει να γίνετε το σωστό σέρβις και να καθαρίζετε ο λέβητας και η καπνοδόχος από τα υπολείμματα της καύσης και για να ρυθμίζετε ο καυστήρας σας σωστά για να έχει την μέγιστη δυνατή απόδοση. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνετε από ειδικό συντηρητή, ο οποίος πρέπει να έχει πιστοποιητικό συντήρησης το οποίο να είναι βάσει νομοθεσίας με μετρήσεις του βαθμού απόδοσης της εγκατάστασης, της θερμοκρασίας των καυσαερίων και της περιεκτικότητάς τους σε διοξείδιο του άνθρακα και αιθάλη.

Μην μη ρυθμίζετε τον θερμοστάτη της θέρμανσης σας πάνω από τους 20 °C όταν έχετε αυτόνομη θέρμανση.  Να ξέρετε ότι κάθε επιπλέον βαθμό σπαταλάτε μέχρι και 7% περισσότερη ενέργεια.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειστό το σύστημα της θέρμανσης, πριν ανοίξετε τα παράθυρα ή τις πόρτες σας γιατί έτσι καταναλώνετε πολλή ενέργεια.

Πρέπει να ελέγχετε την φτερωτή του κυκλοφορητή κατά πόσο γυρίζει γιατί όταν η θέρμανση είναι για αρκετό χρονικό διάστημα στάσιμη χωρίς λειτουργία, κάποιες φορές κολλά η φτερωτή και μένει στάσιμη

Mην αδειάζετε το νερό της εγκατάστασης της θέρμανσης χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος γιατί το καινούριο νερό έχει νέο οξυγόνο και νέα άλατα τα οποία κάνουν κακό στην εγκατάσταση της θέρμανσης.

Μην τοποθετείτε αντικείμενα στα θερμαντικά σώματα και μην τα καλύπτετε καλύμματα, γιατί έτσι μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους.

Μην αφήνετε την εγκατάσταση των καλοριφέρ/σωμάτων χωρίς νερό γιατί οξειδώνονται και σαπίζουν

Κάνετε εξαέρωση στα σώματα όπου αυτό χρειάζεται και όταν δεν ζεσταίνουν καλά, για να παίρνετε το μέγιστη απόδοσης τους.

Προσοχή!
Αν τα σώματα σας δεν έχει εξαεριστηκά μην ξεβιδώνετε με το κατσαβίδι τα ρουπινέτα γιατί υπάρχει πιθανότητα να πλημμυρίσετε και να καείτε. Αυτά που δεν έχουν εξαεριστικό δεν χρειάζονται εξαέρισμα.

Όταν τρυπήσει ένα σώμα κλείστε αμέσως τους δύο διακόπτες του. Ο κάτω διακόπτης ξεβιδώνετε με κατσαβίδι). Αν παρατηρήσετε ότι η διαρροή του βρίσκετε στο δίκτυο σωληνώσεων κλείστε αμέσως τον διακόπτη του δοχείου διαστολής που βρίσκετε στην ταράτσα και ανοίξτε τον κρουνό αδειάσματος που έχει το καζάνι στο λεβητοστάσιο. Αν στο λεβητοστάσιο υπάρχει κλειστό δοχείο τότε κλείστε το διακόπτη πλήρωσης της εγκατάστασης και έπειτα ανοίξτε τον διακόπτη αδειάσματος.

Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλύτερα να σβήνετε το γενικό διακόπτη του ρεύματος στο λεβητοστάσιο, γιατί πολλές φορές δουλεύει ο κυκλοφορητής απ την άνοδο της θερμοκρασίας.

Τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες μέρες αξιοποιείστε την ηλιακή ενέργεια για να θερμάνετε τον χώρο σας και το νερό σας και αφήστε τον ήλιο να εισχωρήσει στον χώρο σας.



Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για τη λήψη προσφορών και νέων





Τ.C. Multiklima Engineering Ltd© 2012. All rights reserved. - Powered by Novel Web Designs

Facebook