Σέρβις Κλιματιστικών Μονάδων

Τα κλιματιστικά μηχανήματα πρέπει να γίνονται σέρβις τουλάχιστον μία φορά το χρόνο από εξειδικευμένους ψυκτικούς. Παράλληλα, οι έχοντες κλιματιστικά μηχανήματα θα πρέπει να φροντίζουν για το συχνό καθαρισμό των φίλτρων, συνήθως κάθε 1 μήνα (σε περίπτωση που το μηχάνημα δουλεύει εντατικά) ακόμα και αν είναι στάσιμο πρέπει να γίνεται καθαρισμός τον φίλτρων πριν να το εκκινήσετε. Είναι μια διαδικασία απλή και εύκολη αλλά πολύ σημαντική. Πρέπει να αφαιρούνται τα φίλτρα, να πλένονται και να  επανατοποθετούνται στη θέση τους.

Διαδικασία ενός σωστού σέρβις κλιματιστικής μονάδας:

    –       Καθαρίζουμε το φίλτρο αέρα και πλένουμε το κάλυμμα (cover) της εσωτερικής μονάδας.

    –       Ψεκάζουμε με Χημικό – αντιβακτηριδιακό καθαριστικό την εσωτερική μονάδα.

    –       Ελέγχουμε την πληρότητα του ψυκτικού υγρού (Freon).

    –       Συμπληρώνουμε με ψυκτικό υγρό (Freon) εφόσον χρειαστεί.

    –       Ελέγχουμε και καθαρίζουμε τις αποχετεύσεις.

    –       Ελέγχουμε τα  ηλεκτρικά μέρη της εσωτερικής μονάδας.

    –       Λιπαίνουμε τους κινητήρες των στοιχείων εσωτερικής μονάδας.

    –       Επιβεβαιωνόμαστε για τη σωστή λειτουργία της κλιματιστικής μονάδας

     

Η Συντήρηση του κλιματιστικού είναι φθηνή αλλά πολύ σημαντική:

    –  Για την σωστή λειτουργία και απόδοση του μηχανήματος.

    –  Για την εξάλειψη των μικροβίων και βακτηριδίων.

    –  Για να επανακτήσει την ενέργεια του το κλιματιστικό και να μειωθεί η καύση του ηλεκτρικού ρεύματος

    –  Για να προφυλάξετε της υγεία σας από πιθανές ιώσεις (όπως την γνωστή ίωση των κλιματισικών Η1Ν1 ).
    –  Για την αποφυγή προβλημάτων του κλιματιστικού.

     

Για να αποδίδει καλύτερα ένα κλιματιστικό  θα πρέπει να τηρούνται οι προδιαγραφές του που δίνονται από την κατασκευάστρια εταιρεία η οποία  στις  προδιαγραφές της συμπεριλαμβάνει και το ετήσιο σέρβις του κλιματιστικού. Αυτό γίνεται πρώτα για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα μηχανήματα και μετά για τα ίδια τα μηχανήματα. Με το σωστό σέρβις αποφεύγουμε να  εισπνέουμε σκόνες και μικρόβια που εγκαθίστανται στο φίλτρο ή στο στοιχείο του εσωτερικού μηχανήματος και εξαπλώνονται στον αέρα με τα ρευματικά κύματα.
Ένα κλιματιστικό το οποίο δεν γίνονται τακτικά τα service του μπορεί αν φέρει ακόμα και επιπτώσεις για την υγεία μας οι οποίες δεν είναι τόσο ευχάριστες, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες (όπως νεογέννητα και ηλικιωμένα άτομα), γιατί υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν μικρόβια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη της νόσου των λεγεωνάριων που είναι η γνωστή ασθένεια των κλιματιστικών.
Τα μηχανήματα ψύξης  χρειάζονται τακτικά σέρβις για τη σωστή λειτουργία τους, για την αύξηση της διάρκειας ζωής τους και για την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος γιατί έτσι επανακτείτε η χαμένη αποδοτικότητα του κλιματιστικού σας, κάνει οικονομία και εξασφαλίζετε τις σωστές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στον χώρο σας.

Η κατάλληλη εποχή για σέρβις τον κλιματιστικό είναι  ο Απρίλιος – Μάιος
Μετά τον Απρίλιο νιώθουμε το  καλοκαίρι να πλησιάζει και ήδη τη θερμοκρασία να αρχίζει να ανεβαίνει. Τότε είναι η καταλληλότερη εποχή για να κάνετε συντήρηση στα κλιματιστικά σας για να είναι έτοιμα για τις ζεστές μέρες που θα σας ταλαιπωρήσουν κλασσικά όπως κάθε χρόνο.

Με το σωστό σέρβις επιτυγχάνεις

Σωστή  υγιεινή διότι ένα παραμελημένο κλιματιστικό διοχετεύει στην ατμόσφαιρα μικρόβια, που μπορούν να προκαλέσουν πολλά σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Η ετήσια συντήρηση εμποδίζει την συγκέντρωση βακτηριδίων, μικροοργανισμών και αλλεργικών παραγόντων, προφυλάσσοντας τον οργανισμό σας από αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Οικονομία. Ένα σύστημα κλιματισμού στο οποίο γίνεται σωστή συντήρηση μπορεί να λειτουργεί για περισσότερο από 10 χρόνια χωρίς να παρουσιάσει ιδιαίτερα προβλήματα, όταν το σέρβις γίνεται από ειδικευμένους ψυκτικούς γιατί έτσι εξασφαλίζετε η σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων και η μέγιστη απόδοση με το λιγότερο κόστος από πλευρά βλάβης και υπερκατανάλωση ρεύματος, καθαρός παρεχόμενος αέρας, σωστές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στον χώρο, ακόμη και εξασφάλιση αθόρυβης λειτουργίας των μηχανημάτων. Τα κλιματιστικά τα οποία δεν γίνονται σέρβις τακτικά, χάνουν περίπου 5% της αποτελεσματικότητάς τους κάθε χρόνο λειτουργίας του.

Η εταιρεία μας διαθέτει πλήρως καταρτισμένο συνεργείο από εξειδικευμένους τεχνικούς. Οι τεχνικοί της ενημερώνονται διαρκώς μέσω σεμιναρίων, και έχει κερδίσει μέχρι σήμερα ένα πλούσιο πελατολόγιο από μικρά και μεγάλα έργα και ευχαριστημένους πελάτες.

 



Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για τη λήψη προσφορών και νέων





Τ.C. Multiklima Engineering Ltd© 2012. All rights reserved. - Powered by Novel Web Designs

Facebook