Υποδαπέδια Θέρμανση

Υποδαπέδια Θέρμανση – Θέρμανση ΔαπέδουΑπελευθερώστε χώρο στο σπίτι σας καταργώντας τα σώματα και διακοσμήστε τον χώρο σας όπως εσείς επιθυμείτε χωρίς εμπόδια σε υψηλή αισθητική στους χώρους σας, αφού η απουσία θερμαντικών σωμάτων αφήνει ελεύθερους χώρους για τοποθέτηση επίπλων χωρίς να δεσμεύσετε τον αρχιτεκτονικά σας στην διακόσμηση και την χρηστικότητα των χώρων σας, χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο τρόπο θέρμανσης, την υποδαπέδια θέρμανση.

Ο τρόπος λειτουργίας της θέρμανσης δαπέδου έχει ως εξής:

Το νερό όπου προπαρασκευάζεται στην κατάλληλη θερμοκρασία από κάποια πηγή θερμότητας (π.χ. λεβητοστάσιο, αντλία θερμότητας, ηλιακό συγκρότημα κ.τ.λ.) διαρρέοντας το σύστημα σωληνώσεων του δαπέδου θερμαίνει το δάπεδο, το οποίο συσσωρεύει την θερμότητα και την διανέμει στον χώρο ακτινοβολώντας θερμοκρασία η οποία απλώνεται σε όλες τις κατευθύνσεις του χώρου ομοιόμορφα.

Δημιουργεί μια πιο σταθερή θερμοκρασία στο χώρο διαμορφωμένη στη σωστή και ιδανικότερη θερμοκρασία για το ανθρώπινο σώμα (θερμαίνει τον χώρο από κάτω προς τα πάνω, καλύπτοντας έτσι την ιδανική συνθήκη θέρμανσης “ζεστά πόδια – κρύο κεφάλι”).

Τα θερμαντικά σώματα διανέμουν την θερμότητα τους από το 1/3 και πάνω του σπιτιού με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται η θέρμανση ψηλά στον αέρα και ο καυτός αέρας και η θερμότητα να συσσωρεύεται στο ανώτερο μέρος του χώρου. Έτσι η θερμοκρασία σε ύψος όπου βρίσκεται το κεφάλι να είναι 24°C, ενώ στο δάπεδο η θερμοκρασία να είναι περίπου 17°C.

Είναι η ιδανικότερη θέρμανση από πλευράς υγιεινής διότι ο αέρας του χώρου δεν ζεσταίνεται πέραν των 25°C και έτσι δε χάνει την υγρασία του, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να μη γίνεται αποπνικτική. Τέλος δεν δημιουργούνται ρεύματα αέρα τα οποία είναι η αιτία στο να μεταφέρονται μικρόβια. Επομένως, είναι ιδανικότερη μέθοδος για άτομα με αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα κ.α.

Η υποδαπέδια θέρμανση έχει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος διότι στην υποδαπέδια θέρμανση το νερό προσαγωγής είναι 30οC – 40οC ενώ στα κοινά θερμαντικά σώματα ανέρχεται στους 70οC – 80οC. Αυτή διαφορά έχει ως αποτέλεσμα, λιγότερες ώρες λειτουργίας του λέβητα και επομένως χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου (περίπου 30% περισσότερη οικονομία).


Πλεονεκτήματα θέρμανσης δαπέδου

    • Έχεις μια πιο σταθερή θερμοκρασία στο χώρο σου χωρίς να νιώθεις αποπνιχτικά από τα κύματα αέρα που κυκλοφορούν στο χώρο, χρησιμοποιώντας τις άλλες μεθόδους θέρμανσης
    • Δεν χρειάζεσαι χαλιά για ζέστη μόνο αν θέλεις να τα χρησιμοποίησης για λόγους διακόσμησης. Έχεις ζεστά πατώματα έτσι μπορείς να περπατάς ξυπόλητος χωρίς πρόβλημα
    • Δεν έχεις μέσα στο χώρο σου σώματα έχοντας όλο το δωμάτιο στη διάθεσή σου
    • Δεν δημιουργεί προβλήματα σε άτομα που πάσχουν από αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα γιατί δεν καίγεται ούτε αιωρείται η σκόνη, δεν μετακινούνται αέριες μάζες με βακτηρίδια, μικρόβια κ.α.
    • Δε μαυρίζουν οι τοίχοι απ την καμένη σκόνη που κυκλοφορά με τα ρεύματα αέρα που δημιουργούν τα σώματα κι έτσι δε χρειάζονται βάψιμο τόσο συχνά.
    • Είναι 30% οικονομικότερη από οποιαδήποτ άλλη θέρμανση
    • Παρέχει δυνατότητα αυτονομίας σε κάθε δωμάτιο.

Μειονεκτήματα θέρμανσης δαπέδου

Η υποδαπέδια θέρμανση δεν έχει τίποτα να στερηθεί σε σχέση με τις άλλες θερμάνσεις, παρά μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες που αν είναι εις γνώση μας, μπορούν να αποφευχθούν.

    • Η υποδαπέδια θέρμανση είναι πιο ακριβή από ότι η θέρμανση με σώματα αλλά προσφέρει εξοικονόμηση στους λογαριασμούς. Η απόσβεση της επένδυσης αυτής πραγματοποιείται γρηγορότερα λόγω του χαμηλού κόστους λειτουργίας και συντήρησης.
    • Η υποδαπέδια θέρμανση επειδή θερμαίνει δομικά στοιχεία (το δάπεδο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα), δεν μπορεί να δημιουργήσει γρήγορες κλιματικές εναλλαγές. Γι αυτό δεν συστήνεται για εξοχικές κατοικίες.
    • Τα χαλιά δεν μπορούν να καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του χώρου σας και πρέπει να είναι γνωστή εκ των προτέρων η θέση τους για πυκνότερη διάστρωση των σωλήνων. Γι αυτό δεν συστήνεται αν είστε λάτρεις στα χαλιά.
    • Η υποδαπέδια συγκριτικά με το σώματα καθυστερεί αρχικά να αποδώσει απευθείας τη θερμότητα στο χώρο.



Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για τη λήψη προσφορών και νέων





Τ.C. Multiklima Engineering Ltd© 2012. All rights reserved. - Powered by Novel Web Designs

Facebook